Gardi banānu mafini
Nepieciešamās sastāvdaļas:
3 banāni,
120 g cukurs,
1 gab. ola,
80-100 ml kausēta sviesta,
1 TK soda,
1 TK cepamais pulveris,
0,5 TK sāls,
350 g milti.
Pagatavošana:
Saspaida vai sablenderē banānus, samaisa kopā ar cukuru sviestu un viegli ar dakšu sakultu olu.
Atsevišķā bļodā sajauc miltus, sāli, cepamo pulveri un sodu. Tad savieno
sauso un šķidro maisījumu.
Lej mīklu formās apmēram 2/3 tilpumā (ja lieto papīra formas, iesaku likt
divas, jo mīkla pasmaga).
Cep 180*C 20-25 minūtes.
Man sanāca 15 mafini. Beigās pārkaisīju ar pūdercukuru.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
3 banāni,
3 ēdamkarotes medus,
nedaudz ūdens,
kanēlis,
olīveļļa vai kokosriekstu eļļa.
Pagatavošana:
1. Banānus nomizo un sagriež 2 cm biezās šķēlītēs.
2. Pannā uzkarsē eļļu un uz vidējas uguns apcep banānu šķēlītes - vienu divas minūtes no katras puses.
3. Bļodiņā sajauc medu un trīs ēdamkarotes ūdens.
4. Pannu noņem no uguns un apceptās banānu šķēlītes apslaka ar šķidro medu. Ļauj atdzist un pasniedz pārkaisītus ar kanēli.
Izmēģināju pati. Teikšu, ka ļoti garda. Iesaku. Pavisam vienkārša un galvenais, ka garda. :)
Nepieciešamās sastāvdaļas:
400 g biezpiena (ar zemu tauku saturu),
1 ola,
6 banāni,
2 ēdamkarotes miltu.
Pagatavošana:
1. Biezpienu izrīvē caur sietu tā, lai veidotos viendabīga masa.
2. Biezpienam pievieno olu un miltus, rūpīgi izmaisa.
3. Banānus sablendē, pievieno biezpiena masai un visu samaisa.
3. Ietaukotā veidnē klāj sagatvoto mīklu un cep ceeškrāsnī 180 grādu temperatūrā līdz gatavībai.
Labu apetīti!
Ātrais banānu saldējums
Nepieciešamās sastāvdaļas:
4 banāni;
4 banāni;
pēc garšas iebiezināts piens ar cukuru
Pagatavošana:
Banānus nomizo, sagriež ripiņās, liek aizvākojamā traukā un ievieto saldētavā uz pāris stundām, līdz tie ir sasaluši.
Izņem banānus no saldētavas, liek blenderī, pievieno iebiezināto pienu un sablendē viendabīgā masā. Var arī nepievienot iebiezināto pienu. Gardi!
Banānu - auzu cepumi
Ja Tev kārojas, kas gards, salds un pietam veselīgs, iesaku nobaudīt šos veselīgos banānu cepumus. Pavisam vienkārši un galvenais, ka gardi un veselīgi. :)
Nepieciešamās sastāvdaļas:
3 labi nogatavojušies banāni;
2 tases sasmalcinātu auzu pārslu;
1 tase sakapātu dateļu bez kauliņiem;
1/3 tases augu eļļas;
1 tējkarote vaniļas cukura.
Lielā bļodā saspaidi banānus putriņā, pievieno pārējās sastāvdaļas, rūpīgi samaisi. Atstāj uz 15 minūtēm, lai sastāvdaļas ievelkas. Uzklāj uz pannas cepampapīru un ar tējkaroti liec uz tās banānu masu, veidojot nelielus cepumus. Cep cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes 170 - 180 grādu temperatūrā.
Labu apetīti. :)